God, nyttig och matig sallad som passar perfekt nu i grönkålstider. Här delar hälsocoachen och raw food-inspiratören Karin Haglund med sig av ett recept på en nyttig grönkålssallad. Receptet är taget ur boken Karins Gröna värld – livsstil och raw food.
Ingredienser1 liter finhackad färsk grönkål
1 msk olivolja
½ krm salt
2 dl palsternacksris (ca 1 normalstor palsternacka som mixas i matberedaren till ett ris)
1 ask körsbärstomater, delade på mitten
1 dl finhackad salladslök
½ dl strimlade soltorkade tomater i olja eller blötlagda
Marinad till grönkål
1 ½ avokado
¼ dl olivolja
2 msk citronjuice
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk chili
1 tsk riven färsk ingefära
2 tsk tamari
Mixa ingredienserna till marinaden i en mixer eller blanda i en skål. (Pressa då i vitlöken och finhacka chilin fint)Häll marinaden över grönkålen och blanda ordentligt. Tillsätt övriga ingredienser till salladen, rör om och toppa salladen med skivad avokado.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar